Villa Brasschaat

Moderne Villa - Arch. Rijckaert - Brasschaat

Deze hedendaagse woning, ontworpen voor een gezin met 3 kinderen, is uitgewerkt met een duidelijk programma: de bouwheer wou alle utiliteiten in de kelder voorzien, de woonruimte op het gelijkvloers en het slaapgedeelte voor het volledige gezin op de verdieping.

In de bouwzone, die maximaal gebruikt is, zijn twee op elkaar gestapelde volumes te onderscheiden. De circulatie naar de verschillende niveaus van de woning is gecentraliseerd in één blok. Verder is de binnenruimte begrensd door glas, en de bouwzone door een opengewerkte betonnen structuur. Hierdoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten, en ontstaat er een woning met veel lichtinval, die aangenaam is om in te leven en verrassend om doorheen te wandelen.

Door middel van een zonneboiler, fotovoltaïsche panelen, hoogwaardige beglazing en doorgedreven isolatie heeft de woning een zeer laag E-peil. De verwarming wordt voorzien door het BQLS luchtverwarmingssysteem met balansventilatie en free cooling.   Bouwconcept Traditionele bouw / Oppervlakte > 200m² / Integratie Hernieuwbare Energie / Opvang met hergebruik van hemelwater / Groen dak / Aandacht voor waterinfiltratie (bvb. gracht, wadi, etc.)  

 

Toestellen: Elan – Renovent - BQLS 3 zone regeling  - Zonneboiler - HRE Kombi ketel (propaan)