Brink Draadloze Bediening

BRINK DRAADLOZE SCHAKELAARS EN SENSOREN

VOLLEDIG AUTOMATISCH EXCELLENTE LUCHT IN JE WONING

We ademen 25.000 keer per dag en brengen verreweg het grootste deel van onze tijd binnenshuis door. De luchtkwaliteit in huis is van groot belang voor onze gezondheid, maar laat vaak te wensen over. Dat moet anders vinden we bij Brink. Het is onze droom om iedereen te laten genieten van excellente lucht in huis en onze ventilatieoplossingen maken dat mogelijk.

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW) worden steeds zuiniger, toch kost luchtverversing in huis energie. Om een goede balans te bieden tussen de vraag van bewoners en het verbruik van de installaties zijn sensoren en schakelaars nodig. Met de nieuwe draadloze sensoren, in combinatie met een Flair ventilatietoestel met WTW, is het nu mogelijk om volledig automatisch excellente lucht in je woning te krijgen. Terwijl je thuis op de bank zit, bezoek ontvangt, onder de douche staat of buiten huis verblijft wordt automatisch de ventilatiestand afgestemd op de situatie. Zo ventileer je nooit te weinig of juist te veel. Dus altijd voldoende verse lucht én heel energiezuinig. Toch liever handmatig bedienen? Met de nieuwe draadloze schakelaars kan dat ook. En dat allemaal met stijlvolle schakelaars en sensoren die in elk interieur passen.
 

De voordelen op een rij

  • Eenvoudige installatie
  • Modern ontwerp
  • Passend op alle gangbare merken schakelmateriaal
  • Schakelaars zowel batterij als spanning gevoed
  • Flexibiliteit bij plaatsing
  • Levensduur batterij bij normaal gebruik: minimaal 2 jaar

 


 

ZORGELOOS VENTILEREN DOOR CO2-STURING

Een te hoog CO2-gehalte kan leiden tot hoofdpijn en concentratieproblemen. Een regeling van de ventilatiehoeveelheid op basis van het CO2-gehalte in de verblijfsruimtes (woonkamer en slaapkamers) wordt vraaggestuurde ventilatie genoemd. Zodra de sensor meet dat het CO2-gehalte in een ruimte stijgt vervangt het ventilatietoestel automatisch de binnenlucht door verse lucht van buiten, waardoor het CO2-gehalte daalt. Als het ventilatietoestel wordt aangestuurd door één of meerdere CO2-sensoren, volgt de hoeveelheid lucht de concentratie van het hoogst gemeten CO2-gehalte.
 

RH-REGELING VOORKOMT AUTOMATISCH EEN TE HOOG VOCHTGEHALTE

RH staat voor “Relative Humidity” en zegt iets over het relatieve vochtgehalte in de lucht. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming. Zodra de RH-sensor een snelle stijging van het relatieve vochtgehalte waarneemt gaat het ventilatiesysteem maximaal ventileren om het overtollig vocht af te voeren. Een RH-sensor wordt dan ook vooral ingezet in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Indien de relatieve vochtigheid weer afneemt wordt de hoogstand na 30minuten nadraaitijd weer opgeheven.
 

HANDMATIGE BEDIENING

Liever zelf de controle houden? Dat is ook gewoon nog mogelijk! Met de draadloze schakelaars kan je door middel van de verschillende schakelstanden zelf de ventilatiehoeveelheid bepalen. Verstandig ventileren betekent altijd 24 uur per dag ventileren in de juiste hoeveelheid. Hoeveel je precies moet ventileren hangt onder andere af van je aanwezigheid en van de activiteit (kies uit de standen 1, 2 en 3 op de bediening). Het ‘koffertje’ is de afwezigheidsstand voor langdurige afwezigheid door bijvoorbeeld vakantie. Met de schakelaars is ook een 30 minuten booststand te activeren. Aan het ventilatietoestel kunnen meerdere draadloze schakelaars en sensoren verbonden worden zodat in elke zone (of ruimte) naar behoefte wordt geventileerd.